Gde su stanovi najviše precenjeni?

Bez autora
May 20 2013

Stanovi u Francuskoj najprecenjeniji su u Evropi u odnosu na prihode domaćinstava, pokazalo je najnovije istraživanje lista Ekonomist. Istraživanje pokazuje da su zakupnine stanova u Francuskoj precenjene za 39 odsto, a cene po kvadratu za stanove u prodaji za 34 odsto.Studija je otkrila da je po pitanju odnosa zakupnina i prihoda domaćinstava, Francuska najgore klasifikovana. U Velikoj Britaniji, na primer, zakupnine su precenjene za 19 odsto, u Španiji za 15 odsto.

Gde su stanovi najviše precenjeni?Stanovi u Francuskoj najprecenjeniji su u Evropi u odnosu na prihode domaćinstava, pokazalo je najnovije istraživanje lista Ekonomist (The Economist).

Istraživanje pokazuje da su zakupnine stanova u Francuskoj precenjene za 39 odsto, a cene po kvadratu za stanove u prodaji za 34 odsto.

Studija je otkrila da je po pitanju odnosa zakupnina i prihoda domaćinstava, Francuska najgore klasifikovana, preneo je francuski Figaro.

U Velikoj Britaniji, na primer, zakupnine su precenjene za 19 odsto, u Španiji za 15 odsto. Od početka hipotekarne krize, 2007, cene stanova su u većini evropskih zemalja opale, u Španiji za 26,5 odsto, u Holandiji za 16,5, u Velikoj Britaniji za 11,4 odsto, dok su u Francuskoj, u istom periodu, skočile za 1,1 odsto.

Ukratko, prema Ekonomistu, postoji pravi balon nekretnina u Francuskoj, mada, ako se veruje francuskim agencijama za nekretnine, on nije blizu pucanja, navodi list.

Nakon smanjenja od 1,9 odsto prošle godine, cene nekretnina ne bi trebalo da padnu za više od tri odsto u ovoj godini.

Međutim, izgleda da Francuska nije jedina zemlja u svetu koju balon nekretnina ne zabrinjava preterano.

U Kanadi su zakupnine precenjene za čak 73 odsto, a cene po kvadratu za 32 odsto. Hongkong je takođe u zabrinjavajućoj situaciji, sa precenjenim zakupninama za 81 odsto, i sa povećanjem cena nekretnina za 109 odsto, od kraja 2007.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik